Over Wilma

Ik ben Wilma Hartman, eigenaar van Hartman Coaching en trotse moeder van een puberdochter.

32 jaar werkte ik in verschillende organisaties in loondienst, tot ik begin 2018 boventallig werd in een reorganisatie op basis van zelfsturende teams.


Mijn achtergrond

Met mijn achtergrond in sport, medezeggenschap, indicatiestelling, coaching en management heb ik ruime ervaring op mogen doen in samenwerken, begeleiden, coachen  en leiding geven aan teams.

In 2006 koos ik voor de opleiding Co-Active-Coaching. Ik wilde me als coach inzetten voor de medewerkers in een landelijke organisatie die langdurig in transitie was. Het liep anders.
Ik werd leidinggevende en mijn kennis en vaardigheden als coach kwamen goed van pas.


Ervaringsdeskundig Deel 1
Na de geboorte van mijn dochter in 2008 wilde ik dichter bij huis werken en in de functie van manager zette ik mijn coachend leidinggeven voort.

In deze 32 jaar werken heb ik veel mogen ontdekken. Mooie ervaringen heb ik opgedaan en ook die zogeheten 'andere kant van de medaille' bracht leerzame momenten op mijn pad.

Ik ken het, dat gevoel dat het minder lekker loopt dan ik wil en alles wat ik 'moet' mij meer energie kost dan ik heb.

Burn-out en weer herstellen, de uitdaging van balans in mijn lijf zoeken. De weegschaal als dagelijks onderdeel van mijn routine. Ik zat niet lekker in mijn vel en heb veel diëten geprobeerd.
Blikjes, shakes, theetjes van overal vandaan, brooddiëet, calorieën tellen, dit alles met steeds weer een resultaat van korte duur.

Of ik me er beter door voelde? Integendeel, het had forse impact op mijn hele zijn!

Toen ik tijdens een vakantie in 2015 samen met mijn dochter betrokken was bij een ongeval met een transferbus in Turkije, was daar een nieuwe uitdaging.
Mijn lijf moest herstellen en in combinatie met mijn werk als manager, mijn overbezorgde dochter van nog maar 6 jaar en een verbouwing van mijn huis in volle gang, leek het een voortdurende puzzel waarin de nodige stukjes ontbraken.
2017 werd het jaar van revalideren, luisteren naar en leren omgaan met mijn klachten. Ze waren er nu eenmaal... Het gaf mij inzicht en een richting, helaas geen voldoening.


Een nieuw pad
Want was dit het dan? Moest ik zo verder? Ik was nog maar net 50!
De inkt van mijn handtekening betreffende mijn boventalligheid was nog maar net droog, toen ik de opleiding tot Leefstijl & Vitaliteit Coach op mijn pad trof.
Een bijzonder gevoel van herkenning en bevestiging : Dit wil ik doen! Dit is waar ik voor sta!
En het klopte! Met veel plezier en nieuwsgierigheid ontdekte ik hoe het bij mij past.
Getriggerd door nieuwe inzichten, probeerde ik alles wat ik leerde uit. Ik vind het belangrijk om zelf de ervaring te hebben opgedaan. Het werd een indrukwekkende reis met mezelf.


Ervaringsdeskundig Deel 2
En daar gingen de kilo's , haalde ik mijn hardloopschoenen weer tevoorschijn en voelde ik me elke maand fitter worden. Zo voegde ik mijn diploma's als Leefstijl & Vitaliteit coach en trainer toe.
Voor het eerst ervaar ik een stabiel resultaat, voel ik me fitter dan ooit en geniet ik van 3 x per week hardlopen in de natuur. Er zijn nog kleine ongemakken over gebleven als gevolg van mijn ongeval in 2015. Doordat ik me nu veel fitter voel kan ik deze makkelijker opvangen en weet ik wat ik daarvoor kan doen.
Zo bepalen ze niet langer wat ik kan en hoe ik me voel.


Hartman Coaching
Van deze ervaringen heb ik veel geleerd, ze hebben bijgedragen aan wie ik nu ben en keuzes die ik maak. Op basis daarvan heb ik me gespecialiseerd als Stress en Burn-out coach voor de Vitaliteitsgroep, Certified Pro bij Greenhabit, coach ik met het Vat van Zelfwaardering & Vitaliteit,  zie ik Positieve Gezondheid als basis, zet ik Familie- en Organisatieopstellingen in en werk ik met de kracht van NLP.
Het verrijkt mijn persoonlijke pad als professional, mens, moeder en sinds 2019 als eigenaar van mijn praktijk; Hartman Coaching. 

Je kan bij mij terecht voor begeleiding bij Vitaliteit individueel of met jouw team, trainingen en workshops. Ik blijf mezelf inhoudelijk bijscholen en ontwikkelen. Love my job !!

Neem een kijkje op de pagina mijn aanbod voor alle mogelijkheden.


Kennismaken

Vanuit mijn praktijk faciliteer en ondersteun ik persoonlijke ontwikkeling voor jou en / of jouw team.

Stap voor stap werken aan jouw doel, helpt om gezonder en fitter te leven en meer persoonlijke balans te ervaren. Wil je dat ook ?
Ik nodig je uit om vrijblijvend kennis te maken en te ontdekken op welke wijze ik je hierbij kan begeleiden.

Stuur me een berichtje of maak gebruik van het contactformulier.

Fijn om van je te horen!                                           
                                                                                       

Hartelijke groet,

Wilma