Over Wilma

M           0683992267

@           mail@hartmancoaching.com

   

Ik ben Wilma Hartman, 52 jaar en trotse moeder van een jonge puberdochter.

32 jaar werkte ik in verschillende organisaties in loondienst, tot ik begin 2018 boventallig werd in een reorganisatie.

Met mijn achtergrond in sport, medezeggenschap, indicatiestelling, coaching en management heb ik ruime ervaring op mogen doen in samenwerken, begeleiden, coachen  en leiding geven aan teams.

In 2006 koos ik voor de opleiding Co-Active-Coaching. Ik wilde me als coach inzetten voor de medewerkers in een landelijke organisatie die langdurig in transitie was. Het liep anders.
Ik werd leidinggevende en mijn kennis en vaardigheden als coach kwamen goed van pas.
Na de geboorte van mijn dochter in 2008 wilde ik dichter bij huis werken en in de functie van manager zette ik mijn coachend leidinggeven voort.

In deze 32 jaar werken heb ik veel mogen ontdekken. Mooie ervaringen heb ik opgedaan en ook die zogeheten 'andere kant van de medaille' bracht leerzame momenten op mijn pad.

Ik ken het, dat gevoel dat het minder lekker loopt dan ik wil en alles wat ik 'moet' mij meer energie kost dan ik heb.

Burn-out en weer herstellen, de uitdaging van balans in mijn lijf zoeken. De weegschaal als dagelijks onderdeel van mijn routine. Ik zat niet lekker in mijn vel en heb veel diëten geprobeerd.
Blikjes, shakes, theetjes van overal vandaan, brooddiëet, calorieën tellen, dit alles met steeds weer een resultaat van korte duur.

Of ik me er beter door voelde? Integendeel, het had forse impact op mijn hele zijn!

Toen ik tijdens een vakantie in 2015 samen met mijn dochter betrokken was bij een ongeval met een transferbus in Turkije, was daar een nieuwe uitdaging.
Mijn lijf moest herstellen en in combinatie met mijn werk als manager, mijn overbezorgde dochter van nog maar 6 jaar en een verbouwing van mijn huis in volle gang, leek het een voortdurende puzzel waarin de nodige stukjes ontbraken.
2017 werd het jaar van revalideren, luisteren naar en leren omgaan met mijn klachten. Ze waren er nu eenmaal... Het gaf mij inzicht en een richting, helaas geen voldoening.
Want was dit het dan? Moest ik zo verder? Ik was nog maar net 50!
De inkt van mijn handtekening betreffende mijn boventalligheid was nog maar net droog, toen ik de opleiding tot Leefstijl & Vitaliteit Coach op mijn pad trof.
Een bijzonder gevoel van herkenning en bevestiging : Dit wil ik doen! Dit is waar ik voor sta!
En het klopte! Met veel plezier en nieuwsgierigheid ontdekte ik hoe het bij mij past.
Getriggerd door nieuwe inzichten, probeerde ik alles wat ik leerde uit. Ik vind het belangrijk om zelf de ervaring te hebben opgedaan. Het werd een indrukwekkende reis met mezelf.
En daar gingen de kilo's , haalde ik mijn hardloopschoenen weer tevoorschijn en voelde ik me elke maand fitter worden. Inmiddels ben ik 1,5 jaar verder en heb ik mijn diploma's als Leefstijl & Vitaliteit coach en trainer op zak.
Voor het eerst ervaar ik een stabiel resultaat, voel ik me fitter dan ooit en geniet ik van 3 x per week hardlopen in de natuur. Er zijn nog kleine ongemakken over gebleven als gevolg van mijn ongeval in 2015. Doordat ik me nu veel fitter voel kan ik deze makkelijker opvangen en weet ik wat ik daarvoor kan doen.
Zo bepalen ze niet langer wat ik kan en hoe ik me voel.
Van deze ervaringen heb ik veel geleerd, ze hebben bijgedragen aan wie ik nu ben en keuzes die ik maak.

Bij aanvang van mijn opleiding ben ik ook gestart met het begeleiden van coachees in het proces van werken aan hun Vitaliteit & Leefstijl. Een mooie ervaring, die mij nieuwsgierig maakte naar hoe ik mijn begeleiding wil vormgeven en aanbieden!! Daar groeide het idee om een eigen praktijk te starten.

En nu presenteer ik deze met trots : mijn eigen praktijk, omdat ik ervan overtuigd ben dat jij je ook duurzaam fit en vitaal wil voelen. En dat het fijn is als je daarbij begeleiding krijgt, zodat je de focus op je doel kan houden.
Ik nodig jou uit , als je jezelf een gezondere leefstijl en meer vitaliteit gunt, om vrijblijvend kennis te maken en te ontdekken op welke wijze ik jou hierbij kan begeleiden.


Stuur me een berichtje of maak gebruik van het contactformulier.

Fijn om van je te horen!                                           
                                                                                       

Hartelijke groet, Wilma                                                             

Copyright © All Rights Reserved